Deprem Tatbikatımız

**Şehit Mehmet Ali Yapraklı İlkokulu'nda Gerçekleşen Başarılı Deprem Tatbikatı**

Sevgili Veliler, Öğrenciler ve Okul Topluluğu,

Şehit Mehmet Ali Yapraklı İlkokulu olarak, öğrencilerimizin güvenliği ve acil durum anlarında doğru tepkiler verebilmeleri adına düzenlediğimiz deprem tatbikatı büyük bir başarıyla gerçekleştirildi. Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerimizi deprem konusunda bilinçlendirme, doğru davranışları öğrenme ve uygulama fırsatı sunarak, güvenli bir okul ortamının ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

**Deprem Tatbikatının Hedefleri:**

1. **Bilinç Oluşturmak:** Öğrencilerimizin depremin ne olduğunu, nasıl oluştuğunu ve doğru davranışları öğrenmelerini sağlamak.

2. **Acil Durumda Doğru Davranışları Kazandırmak:** Tatbikat, deprem anında doğru hareket etmeyi, güvenli alanlara ulaşmayı ve önceden belirlenen toplanma noktalarına ulaşmayı öğretti.

3. **Panik Durumunu Azaltmak:** Öğrencilere, panik yerine sakin olmayı, öğrenilmiş bilgileri doğru bir şekilde uygulamayı öğretmek.

**Tatbikat Süreci:**

Deprem tatbikatımız, tüm öğrenci, öğretmen ve okul personelimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Tatbikatın başlangıcında alınan hızlı ve etkili önlemler sayesinde, olası bir acil durumda gereken adımların hızlı bir şekilde atılması sağlandı.

Öğrencilerimiz, sakin bir şekilde sınıflarından çıkarak belirlenen güvenli alanlara ulaştılar. Öğretmenlerimiz, öğrencilere rehberlik ederek tatbikatın düzenli ve kontrollü bir şekilde ilerlemesini sağladılar. Aynı zamanda, okulumuzda bulunan yangın merdivenleri, acil çıkışlar ve toplanma noktaları gibi güvenli alanlar tatbikat sırasında öğrencilere aktarıldı.

**Teşekkür ve Değerlendirme:**

Bu başarılı deprem tatbikatında emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm okul personelimize, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz. Bilinçli bir toplum oluşturmak adına gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, öğrencilerimizin deprem bilinci kazanmalarına ve doğru davranışları öğrenmelerine büyük katkı sağladı.

Öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği bizim önceliğimizdir. Bundan sonra da benzeri etkinliklerle bu bilinci pekiştirerek, öğrencilerimizi daha donanımlı ve bilinçli bir nesil olarak yetiştirmeye devam edeceğiz.

Sağlıklı ve güvenli günler dileriz.

12.03.2024 91

12-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-202412-03-2024